Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

COVID-19

Rendezés:

COVID-19

A COVID-19 gyorstesztek az internetes keresők kedvelt kifejezéseivé váltak 2020-ban. A Kínában 2019-ben megjelent újfajta vírus nagyon rövid idő alatt végigsöpört a világon, milliónál is több áldozatot követelve. A kínai kormány sokáig próbálta eltitkolni a világ elől, mi történik náluk, így Európa későn szerzett tudomást a fenyegetésről.

A koronavírus-fertőzést kimutató tesztek és gyorstesztek kifejlesztését, valamint a védőoltás megalkotását gyakorlatilag élőben nézte a világ lakossága. A COVID-19 gyorstesztek pedig az egyik legkelendőbb árucikké váltak.

A COVID-19 gyorstesztek ma már egyre több helyen elérhetőek. Van köztük antigén és antitest teszt, vagy differenciáló tesztek. A tesztek vérből, orrgaratból vett minta segítségével állapítják meg a fertőzöttséget. A legbiztosabb diagnózist az úgynevezett PCR-teszt segítségével érhetjük el, ezt azonban szakemberek végzik akkreditált laboratóriumok segítségével. 

A lakossági forgalomban kapható tesztek egy részéhez szintén szükséges szakember, hiszen az orrgaratból történő mintavétel nagy körültekintést igényel. A vérből történő antigén szűrés azonban egy egyszerű vércukorszint mérésére alkalmas automata tűvel is megtörténhet. 

Röviden a COVID-19-ről

A COVID-19 egy cseppfertőzéssel terjedő vírus, amelyért a SARS-CoV-2 nevű koronavírus a felelős. A Távol-Keletről származó kórokozó terjesztőjének kikiáltották már a denevéreket és a tobzoskát is. Teljes bizonyosság még nincs a nulladik esettel kapcsolatban, az azonban biztos, hogy emberről emberre a különböző mutációknak köszönhetően gyorsan terjed.

A betegség jellemző tünetei az influenzához hasonlóak: láz, levertség, fejfájás, köhögés, légszomj. Ezt kiegészíti a jellegzetes íz- és szaglásvesztés, amelyről a betegek jelentős része beszámolt. A krónikus betegségben szenvedők, a túlsúlyosak, az idősek a legveszélyeztetebb célcsoport, akik megbetegedése súlyos, lefolyású lehet, akár halálos kimenetelűvé válhat.

A fertőzés közösségi terjedése új dimenziót nyitott a történelemben. 2020-ban nemzetek gazdasága roppant bele a következményekbe, iparágak jutottak csődbe, míg az egyének izolációja erősödött, felértékelődött a közösségi élmények iránti vágyakozás.

COVID-19 gyorstesztek

Ebben a kategóriában különböző, a koronavírus jelenlétének kimutatására alkalmas COID-19 gyorsteszteket találhat. Válassza ki az igényeinek megfelelő típust, hogy biztonságban tudhassa önmagát, családját, vagy munkatársait. Weboldalunkon részletes leírást talál a tesztek működésére vonatkozóan, illetve további kellékeket a fertőzés elleni személyi védelemhez és fertőtlenítéshez.

Az antitest gyorstesztek a koronavírus-fertőzés következtében kialakuló ellenanyagszint jelenlétét mutatják ki. Egy éppen zajló vagy már korábban lezajlott fertőzés esetén is pozitivitást mutathatnak. A teljes vérből, szérumból és plazmából történő kimutatást jobb szakemberre bízni, így háziorvos, üzemorvos, iskolaorvos, védőnő alkalmazhatja.

Az antigén teszt az IgM/IgG antigén jelenlétét vizsgálja, így a járvány terjedése szempontjából a legfontosabb csoportot, az aktív fertőzőket lehet azonosítani vele. Alkalmazását szintén bízza szakemberre! Ha már csak az IgG jelez be, akkor a védettség kialakult. Az antigén teszt a kórokozó jelenlétét mutatja meg. Van-e a vizsgált személyben korona vírus, vagy nincs.

Hogyan vásárolhat?

A kiválasztott termék kosárba helyezésével, majd a fizetési mód kiválasztásával és a szállítási mód megadásával juthat a termékeinkhez. Weboldalunkon gyors és biztonságos bankkártyás fizetésre van lehetősége. Termékeinket a GLS futárszolgálata szállítja házhoz, illetve magunk visszük ki. Személyes átvételre Budapesten és Biatorbágyon van lehetőség.