Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
COVID-19 IgG/IgM antitest vérplazma teszt, ellenanyag kimutatására 1 db

COVID-19 IgG/IgM antitest vérplazma teszt, ellenanyag kimutatására 1 db

Gyártó cikkszám: 900

IgG/IgM Gyors Tesztlap egy immunkromatográfiás eljárás, ami a 2019-nCoV ellen kialakult IgG és IgM antitestek teljes vérből, szérumból és plazmából történő kvalitatív kimutatására 

A készlet tartalma:

1 db COVID-19 IgG/IgM tesztlap, 1 db pipetta, 1 db Puffer, 1 db Vérvételi lándzsa, 1 db Fertőtlenítő kendő, 1 db Használati utasítás

Várható szállítás: 2024. augusztus 09.
Átlagos értékelés: 3
Kép: Név: Elérhetőség:
COVID-19 antitest vérplazma teszt, ellenanyag kimutatására 20 db
Raktáron
COVID-19 IgG/IgM antitest vérplazma teszt, ellenanyag kimutatására 1 db
Raktáron
COVID-19 IgG/IgM antitest vérplazma teszt, ellenanyag kimutatására 5db
Előrendelhető
COVID-19 IgG/IgM antitest vérplazma teszt, ellenanyag kimutatására 25 db
Raktáron

Youtube videók

Leírás

A β törzshöz tartozó COVID-19 koronavírus akut légúti fertőzést okoz. Az emberek általában fogékonyak rá. Jelenleg ez az újfajta koronavírus által fertőzött emberek a főforrásai a fertőzésnek, ugyanakkor az aszimptomatikus tüneteket mutató emberek is lehetnek fertőzőforrások. Az epidemiológiai vizsgálatok eredményei alapján a lappangási idő 1-14 nap, legtöbbször 3-7 nap. A manifesztálódott betegséget jelzi a láz, fáradság és száraz köhögés. Néhány esetben orrdugulás, orrfolyás, torokgyulladás, izomfájdalom és hasmenés előfordulhat.

A tesztet csak egészségügyileg képzett szakszemélyzet végezheti. Mivel az eredmények értékelésénél figyelembe kell venni a vizsgált beteg állapotát, panaszait, anamnézisét és az Őt ért környezeti hatásokat.  A teszt a pillanatnyi immunológiai állapotot jelzi. Az ellenanyag termelés az infekció erősségétől és a fertőződött ember immunállapotától függ, annak reagáló képességétől.

A COVID-19 szerológiai tesztnek is van, úgynevezett “Cut off” szintje, vagyis csak bizonyos mennyiség felett mutat pozitivitást. Ezt az értékelésnél, a fentiek figyelembevételével kell nagyon gondosan  elemezni.

Az IgG és az IgM globulinok különböző mértékben küzdenek a Corona vírussal szemben és hol egymástól elkülönülő, hol egymást fedő időpontban mutatnak pozitivitást

Ebből a pozitivitás  értékből  nem lehet következtetni a beteg állapotára, csak arra, hogy a vizsgált személyt a COVID-19 vírus megfertőzte, amire kicsi, közepes vagy erős ellenanyag képzéssel reagált a szervezet.

Ha az anamnézis és a környezet értékelés nem mutat összefüggést a teszt  pozitív eredményével, akkor ez azt jelenti, hogy a vizsgált személy már átesett a fertőzésen és megfelelő védettséggel rendelkezik.

Mint minden gyorstesztnél, ebben az esetben sem elegendő egy vizsgálat. “Egy vizsgálat, nem vizsgálat” mondja a diagnosztikai laboratóriumi mondás, vagyis meg kell ismételni a vizsgálatot 3-5 nap múlva a pozitivitás függvényében.

Minden halvány csíkot a tesztvonalaknál pozitív eredményként kell értékelni.

Amennyiben a teszt vonalaknál nem jelenik meg egyetlen csík, halvány csík sem, akkor ez azt jelenti, hogy a vizsgálat időpontjában a szervezet még nem találkozott COVID-19 vírussal, nem fertőződött meg, vagy olyan alacsony volt a fertőződöttsége, hogy azzal a szervezet immunválaszai elbántak és a kimutathatósági határ alatt van. Ha a teszt negatív értékelése, a körülmények értékelésével összhangban van, akkor a teszt  értékelése a vizsgált időpontban negatív. Ha eltérés van az anamnézis és a környezeti hatás befolyásolhatósága és a teszt negatív eredménye  között, akkor a tesztet 3-5 nap múlva meg kell ismételni.

A teszt csak tájékoztat és segít a beteg fertőződöttségének értékelésében a vizsgáló egészségügyi szakszemélyzetnek abban, hogy dönthessenek a vizsgált személlyel kapcsolatos teendőkről. Dönthessenek arról, hogy kell-e  PCR teszttel megerősíteni a fertőzöttséget, kórházi vagy lakás karanténba kell küldeni a beteget, vagy tünetmentes, gyógyult átesett fertőzésen, szervezetében kialakult a védettség és ennek  figyelembevételével mehet dolgozni, közösségbe, mivel már nem fertőz és nem beteg.

Ez a hármas összefüggés –teszt, anamnézis, környezet- értékelésének szükségessége nem teszi lehetővé, hogy a tesztet önellenőrzésére, otthoni körülmények között végezzék, így ilyen típusú alkalmazása nem javasolt.

Háziorvos, Munkaorvos, Iskolaorvos, Sportorvos, Védőnők, Kórházak, Magánklinikák, Egyéb egészségügyi szolgáltató cégeknek ajánljuk. 

KIVITELEZÉS - ÉRTÉKELÉS

 

Vélemények

5.00
3 értékelés
3
0
0
0
0
2022. 07. 14. -
Hamar megérkezett, jól működik! :)
2022. 04. 11. -
2021. 11. 15. -
Gyorsan megérkezett, egyszerű a használata! Öntesztelésre vettem és szuperül működik, ráadásul sokkal olcsóbb mint bárhol máshol! :) Csak ajánlani tudom!