Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Vízkőoldás - viszlát, vízkő!

Vízkőoldás - viszlát, vízkő!

A vízkőoldáshoz használatos szer minden háztartást vezető jó barátja. A vízkő ugyanis mindenhol ott van, ahol nincs vízlágyító a rendszerbe építve. Képzelje el, amint berendezi álmai fürdőszobáját. Hófehér szaniterek, csillogó, krómozott csapok, csodálatos burkolóanyagok. A fény megcsillan a csempén, átkúszik a zuhanyzó üvegfalán, majd megtörik a króm esőztetőn. 


 

Egészen addig, amíg meg nem nyitja a csapot egyszer, kétszer, háromszor… És jön a döbbenet. Apró fehér és sárga kristályok jelennek meg a zuhanyrózsa apró lyukainál. A csaptelep foltossá válik. A mosdókagyló valahogy olyan matt lesz. A zuhanyzó üvegfalán megannyi kör alakú folt... És a fürdőkád fölött a csempe elvesztette csillogását. Mindez néhány nap alatt.

Ilyenkor jön a rohanás a vegyiáru boltba. Az agyban cikáznak a reklámok: hab, folyadék, szórófejes megoldás, rózsaszín, kék, krómra, nem krómra, mar, nem mar, de az ecet is jó, és szódabikarbóna is kell… Őrület!

Sajnos valóban van ok a kapkodásra, hiszen a vízkő komoly károkat képes okozni. Makacsul ragaszkodik a gazdafelülethez, képes masszív kristályokat képezni, rombolja a fémet a legmélyebb rétegekig. Képes szétnyomni a zuhanyzó kézitus részét és az esőztetőt is. A csapok kifolyóját eltömíti, így a vízsugár egyenetlenül, vagy sehogy sem érkezik.

Vízkőoldók a gyakorlatban

Vannak kimondottan erős vízkőoldók, amik nemcsak a vízkövet, hanem a krómot is leszedik. A csapok krómozása már korántsem olyan minőségű, mint évekkel ezelőtt, így egy közepesen erős szer is képes leszedni a leheletvékony krómozást, ezért minden ilyen anyag vásárlásakor alaposan nézze meg, alkalmazható-e a termék krómozott felületen! A megmart csapok nagyon csúnyák, semmivel sem lehet javítani a hibájukat. A feketésre, barnásra mart felület a cseréig úgy marad. Főleg, ha dörzsölő anyaggal tisztították. Akkor még karcok is keletkeznek, amik aztán rozsdásodásra is hajlamossá teszik. 

A vízkőoldást mindig körültekintően végezzük. Puha ronggyal, a felülethez illő anyaggal kezeljük a vízkövet. Ne várjuk meg a kristályképződést, mert akkor lehetetlen a felület sérülése nélkül dolgozni.

A házi tisztítószerek között többnyire olyan termékeket árulnak, amik nem marják meg a krómozást, nem okoznak égési sérüléseket a bőrön. Azonban az ilyen anyagokkal szó szerint kesztyűs kézzel kell bánni. A bőrön keresztül felszívódhatnak, ha sérülés van a kézen azt azonnal megérezzük, nem tesznek jót a körmöknek, pláne, ha műkörömről, vagy géllakkról van szó. Ez esetben akár kölcsönhatásba is léphetnek az anyagok, így a köröm szó szerint elfolyhat. A megoldás a gumikesztyű.

Jó megoldások a vízkőoldásra

Az alapos tisztításhoz weboldalunkon számos anyag megtalálható. Nemcsak tisztításról, hanem fertőtlenítésről is szó van, hiszen a tisztaság akkor az igazi, ha biztonságot jelent, nemcsak a kosz hiányát.

A vízkőoldáshoz a Searcid citro vízkőoldót javasoljuk, hiszen ez a kiadós mennyiség sokáig elég, ha háztartásról van szó, ha pedig komplett létesítményt szeretne kezelni, akkor rendkívül gazdaságos megoldás. Ahol sok ember megfordul, ott sok vizet használnak, tehát megjelenik a vízkő. Mellette rozsdafoltok, algalerakódások lehetnek, amelyekre szintén jó ez a szer. Nem bántja a króm felületeket, így nem kell másik anyagot használni a csapokhoz.

Ha Önt is zavarják az apró foltok, ne várjon tovább, hiszen pár napon belül már a kezében lehet a megoldás. Nézzen szét kínálatunkban, hiszen nemcsak tisztítószerekben, hanem a fertőtlenítésben is tudunk segíteni. A tisztaság és a sterilitás nálunk együtt jár.